DANSEN IN HET PARK

Dansen en ontmoeten voor senioren in de buurt

In december 2010 vond de eerste editie van Dansen in het Park plaats. Destijds was D’n Hiemel, in het Stadspark, de locatie waar maandelijks op (een) zondagmiddag werd gedanst.

DJ William merkte dat de senioren, die vroeger veel dansten, behoefte hadden om samen met hun leeftijdsgenoten deze passie weer opnieuw op te pakken om zo hun vrije tijd verder in te vullen.

De naam ‘’Dansen in het Park’’ verwijst naar de veel bezochte dansevenementen uit de jaren 50/60. Destijds kon men in het Stadspark dansen (aan d’n Ingelsen Hoof) maar ook nog op andere locaties zoals o.a. bij de Helihaven (Dancing Heliport) en bij Sociëteit Berchmans. Maar ook in cafés werd er veel gedanst zoals bij de Royale en de Carlton.

In 2012 is dit dansevenement met behulp van Stichting Trajekt, onder het project ‘Nao Väöre’ mogelijk gemaakt door Stichting Elisabeth Strouven en stad breed uitgerold. Deze gezellige vrijetijdsbesteding is inmiddels actief in veel buurten van Maastricht zoals Malberg, Pottenberg, Heugemerveld, Wolder, Amby, Heer, De Heeg en Heugem.

Sinds kort is deze dans- en ontmoetactiviteit onder toezicht van de Stichting SMILE (voorheen was dat bij Stichting Wij Senioren). Dit sociale initiatief heeft een aantal doelstellingen waar “Dansen in het Park” perfect bij thuis hoort.

Bewegen is natuurlijk heel belangrijk voor deze doelgroep, “dansen houd je immers jong”, is een veel gehoorde opmerking. Tevens is het sociale contact tijdens de activiteit van essentieel belang om eenzaamheid en een sociaal isolement tegen te gaan. Ook voor de minder valide bezoekers is deze vorm van gezelligheid en het bijbehorende sociale contact een leuke invulling van hun vrije tijd. Bezoekers komen in gesprek met andere deelnemers en zo ontstaan er nieuwe vriendschappen.

Dit alles zie je bij alle sessies terug en maakt dat dit initiatief zichzelf bewezen heeft en de gewenste doelstellingen behaald heeft. De vrijwilligers zorgen er verder voor dat alles goed verloopt. Eventuele vragen, opmerkingen en tips kunt u aan hen doorgeven.

De entree per keer is laagdrempelig (€ 2,50), de locaties zijn goed bereikbaar, ook per openbaar vervoer.

De muziek is afgestemd op de diverse dansstijlen zoals Tango, Foxtrot, Wals, maar ook Line Dance is zeer populair. Uiteraard staat het geluid op een aangename geluidssterkte. Meestal wordt er op de zondagmiddag gedanst, soms ook op zaterdagavond, en incidenteel is het ook mogelijk om doordeweeks te dansen.

Vindt u deze gezellige en gezonde activiteit bij u passen, dan bent u van harte welkom op de diverse locaties. De datums vindt u binnenkort op de website www.smile043.nl onder de noemer ‘’Dansen en ontmoeten voor senioren in de buurt’’, of kunt u opvragen via info@smile043.nl.