SMILE project van start

PERSBERICHT 

Sport & bewegen als smeermiddel tussen mens en maatschappij

Op maandag 25 november 2019 geeft Wethouder Jongen in Sportpark Heugem het startsein voor de activiteiten van stichting SMILE. SMILE is een nieuw initiatief om het onlangs vernieuwde sportpark in de wijk Heugem veel breder in te zetten en het te gebruiken als een multifunctionele ontmoetings- en beweegplek voor jong en oud. Een plek waar sport wordt ingezet om andere beleidsthema’s te realiseren. SMILE is daarmee een bijzonder innovatief concept, dat door Maastricht Sport van harte wordt toegejuicht én ondersteund.

Opening Hoeskamer Ut groete gelök 26 november 2018 was een groot succes

Het idee achter SMILE is om Sportpark Heugem een veel bredere functie te geven dan alleen als accommodatie voor de verenigingen die er daadwerkelijk hun sport beoefenen. De stichting achter het initiatief beoogt aan de hand van allerhande activiteiten een sportieve omgeving te creëren waar nieuwe sportieve initiatieven daadwerkelijk ook nieuwe, bredere doelgroepen in beweging zullen brengen. Sport is immers een perfect ‘smeermiddel’ tussen mens en maatschappij, getuige ook het motto van stichting SMILE. Maastricht Sport onderstreept deze gedachte volledig en heeft daarom een beweegprofessional gekoppeld aan het initiatief. Het is de eerste keer dat Maastricht Sport een professional detacheert naar een sportieve verenigingsomgeving.

‘Multimaatschappelijk’ karakter

Het ‘multimaatschappelijke’ idee achter SMILE komt op verschillende manieren tot uiting. Het ‘Hoeskamer’-project is een mooi voorbeeld. ‘De Hoeskamer’ is een laagdrempelige ontmoetingsplek die al enige tijd plaatsvindt in de sportkantine van Sportpark Heugem, om met name ouderen letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen. Ook gaat SMILE samenwerken met Stichting Levanto, om mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt aan de hand van arbeidsmatige dagbesteding een werkplek te bieden binnen het sportpark. Stuk voor stuk initiatieven waarmee jong en oud – sportief én minder sportief – samen worden gebracht om ieder op een eigen manier in beweging te komen, zijn en blijven. 

Demonstratie ‘Walking Football’ 

SMILE wordt op maandag 25 november officieel gelanceerd. Dit is tevens het moment waarop ‘De Hoeskamer’ zijn eerste verjaardag viert. De lancering vindt plaats tussen 15.00 en 16.00 uur. Wethouder Jongen zal dan het startsein geven. Medewerkers van stichting SMILE zullen de plannen nader toelichten. Ter ere van de lancering vindt bovendien een demonstratie van Walking Football plaats. Walking Football is een nieuwe voetbalvariant op aangepast tempo, waarbij bewegen en ontmoeten centraal staat. Een mooie manier van bewegen voor iedereen, die symbool staat voor hetgeen SMILE beoogt. De demonstratie wordt verzorgd door de ‘MVV Old Stars’.

Programma lancering SMILE 25 november 2019 

15.00 – 15.15 Inloop buurtgenoten, geïnteresseerden 

15.15 – 15.30 Officieel startsein door Wethouder Jongen

15.30 – 16.00 Demonstratie Walking Football door MVV Old Stars

Meer info

SMILE is een initiatief van RKHSV Heugem en wordt ondersteund door Maastricht Sport. Meer weten over dit initiatief en/of wilt u aanwezig zijn bij de opening op 25 november? Neem dan contact op met Martine Saraber via martine.saraber@maastricht.nl of met SMILE (Laurie Claessens of Ralph Mak) via info@smile043.nl.