SMILE recreatieve hardloop interval training – vanaf 24 mei

Wat is recreatieve hardloop interval training?

De training duurt 45-60 minuten waarbij verschillende tempo’s worden gehanteerd, dit door bijvoorbeeld een vaartspel, pyramide interval of hiit. Laat je vooral iedere keer verrassen wat op het programma staat.

Voor iedere loper wordt het snellere tempo bepaald aan de hand van ”het niet meer kunnen praten tijdens de versnelling”. Tijdens het herstel is het de bedoeling dat de hartslag flink omlaag gaat; dit kan via dribbelen of zelfs wandelen.

De training is niet op extreme prestatie gebaseerd maar het lichaam moet wel uitgedaagd worden zodat je conditie verbeterd, dat je een betere vetverbranding krijgt en dat je na de training een voldaan gevoel hebt, oftewel een mentale boost!  

Voor wie?

Als je in staat bent een duurloop van 5-7 km minimaal 1 keer per week kunt uitvoeren, dan kun je meedoen aan deze interval training.  

Waarom recreatief?

Deze hardloop interval training is voor iedereen toegankelijk ongeacht welke snelheid je loopt. De funfactor en lichamelijke uitdaging blijft in balans. En kans op blessures zijn kleiner door de gekozen aanpak. Prestatielopers die op hartslag of op bijvoorbeeld hun 10 km tempo interval lopen zijn ook welkom met inachtneming van de funfactor voor de andere lopers te respecteren.  

Waarom hardloop interval training?

  • Om sneller te worden tijdens je duurloop
  • Voor de afwisseling van alleen maar duurlopen wat saai kan worden
  • Betere vetverbranding en conditieverbetering op een makkelijke manier in de buitenlucht
  • Voldaan gevoel en mentale boost

Wanneer en waar?
Na een aantal succesvolle pilots krijgt deze activiteit een tweewekelijks vervolg vanaf dinsdag 24 mei, waarbij gestart wordt vanaf sportpark Heugem-Randwijck, aan de Gronsvelderweg, tijdstip is van 18.45 tot 20.00 uur. Verzamelen op de parkeerplaats, bij de ingang van de sportkantine. Na afloop kan eventueel gebruik worden gemaakt van een kleedlokaal en kan onder het genot van een consumptie gesocialized worden in de sportkantine of het bijbehorende dakterras. Kosten worden nog nader bepaald maar zal laagdrempelig zijn.

Aanmelden
U kunt zich nu aanmelden voor de recreatief hardloop interval training via info@smile043.nl.