BEWEEG JE FIT MET FITSTAP MAASTRICHT

Op donderdag 19 mei 2022 gaat het beweegprogramma FitStap van start in Maastricht, vooralsnog in 1 groep om 18.00 uur. Deelnemers worden geholpen zich fit en vitaal te voelen. Het gaat hierbij niet alleen om voldoende beweging en lichamelijke fitheid maar vooral ook om mentale vitaliteit. Juist de combinatie van een gezonde geest in een vitaal lijf staat centraal bij FitStap.

Wat houdt FitStap in?

Deelnemers trainen 12 weken op een vast tijdstip in een vaste groep en onder begeleiding van hun eigen FitStap Coach. Tijdens deze trainingen van ongeveer 60 minuten is er aandacht voor beweegtechnieken, voedingskennis, motivatie/coaching en cognitieve fitness. Zowel voor aanvang als na afloop zitten de deelnemers altijd even samen om de ervaringen uit te wisselen onder het genot van een drankje. Daarnaast trainen de deelnemers twee keer in de week zelfstandig en gaan ze actief aan de slag met de eigen leefstijl. Hierbij worden ze interactief ondersteund door de eigen coach via de speciale FitStap-app.

Het FitStap programma is ontwikkeld door de Koninklijke WandelBond Nederland (KWbN) in samenwerking met onder andere de Universiteit Maastricht. De coaches die het programma begeleiden hebben allemaal de speciale opleiding hiertoe afgerond bij de KWbN. Op meerdere plekken in Nederland wordt het programma al geruime tijd aangeboden met mooie resultaten. Het Kenniscentrum Sport heeft FitStap dan ook erkend met de kwalificatie ‘Goed onderbouwd’.

Voor wie is FitStap?

FitStap is er voor iedereen. Of je al een basisconditie hebt of niet, of je nou 25 of 75 bent, of je maatje 36 of maatje 50 hebt. Het programma is geschikt voor zowel mensen die zelf hun leefstijl willen aanpassen (preventief) als degenen die door bijvoorbeeld hun huisarts zijn gewezen op het belang van meer bewegen en gezonder leven (curatief). Zowel gezonde mensen als mensen met een beperking (hart-/vaatziekten, obesitas, diabetes, artrose) kunnen deelnemen. FitStap is er voor iedereen, is leuk en is haalbaar!

En na FitStap?

Na afloop van de 12 weken FitStap kunnen de deelnemers instromen in de reguliere wandelgroepen van JustGoo en zo hun conditie onderhouden en verder uitbouwen. Deze wandelgroepen starten vanaf dezelfde plek en op hetzelfde tijdstip, maar je kunt dan ook kiezen voor een van de andere JustGoo-locaties.

Jij wilt deelnemen?

Het is nu wel héél aantrekkelijk om te starten met FitStap doordat stichting SMILE de handen ineen heeft geslagen met stichting Maastricht Vitale Stad en JustGoo Running & Walking (de aanbieder van FitStap Maastricht). De normale prijs bedraagt €120 voor het hele programma, omgerekend €10 per week. Maar door de bovengenoemde samenwerking kunnen we dit eenmalig aanbieden voor de speciale prijs van €80 voor 12 weken (€6,67 per week). Meld je daarom nu aan voor FitStap bij stichting SMILE via info@smile043.nl of schrijf je meteen in via deze link.